Gabi és Edi konyhája

Sütőtök krémleves

Őszinte leszek veletek: majdnem 30 évig kerültem a sütőtököt. Sosem voltam egy igaz “tök-rajongó”, és 30 év alatt csak egyszer kóstoltam meg … nem ízlett.

Aztán ahogy telt az idő, én is megkomolyodtam. Pár hete – az ősz kezdetekor – betévedtem az egyik kedvenc éttermembe, ahol éppen sütőtök krémleves volt a napi ajánlat. Félve megkóstoltam, és egyből beleszerettem.

Pár nappal később aztán az élelmiszerüzletben rátaláltam arra a darabra, amiből elkészítettem a saját levesem.

DSC00699

A recept a következő:

1 kg sütőtök
2 burgonya
1 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
700 ml zöldségleves
125 g tejszín
só, bors, kakukkfű

A burgonyát megmossuk, meghámozzik, felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A tök belsejét kinalazzuk, és nagyon óvatosan (tényleg figyeljetek oda, mert én elvágtam az ujjam) meghámozzuk, és felkockázzuk.

PA126837

Az olajat felforrosítjuk a lábasban, és üvegesre futtatjuk a hagymát. Hozzáaadjuk a burgonyát és a tököt, majd felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és a levestlassú tűzön kb. 20 percig főzzük.

PA126839

Ezután elő a botmixerrel 🙂 A levest pürésítjük, és belekeverjük a tejszínt.

PA126848

Mint mindig, most is várjuk a visszajelzéseket 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!